Meditacija je enostavna tehnika, s katero se počasi naučimo sprostiti svoje telo in v sebi začutimo mir in ravnotežje. Meditacija pozitivno vpliva na naše splošno počutje; umiri naš um, uravnoteži čustva ter izboljšuje naše fizično stanje. Je neke vrste globok počitek.  Z meditacijo se učimo sprostiti, se prepustiti. Na ta način prekinemo stalno napetost in se umirimo; telesno in duševno.

Vse, kar meditacija zahteva od nas, je, da si vzamemo nekaj časa samo zase in se umaknemo v prostor, kjer nas nihče ne bo motil. Tam se udobno namestimo in se za kratek čas prepustimo sprostitvi.

Je slišati težavno? To je zato, ker smo ljudje večinoma vajeni ves čas nekaj početi in smo ujeti  v neprekinjeno delovanje. Če nič drugega, o nečem ves čas razmišljamo. Ali ste vedeli, da imamo med 40.000 in 60.000 misli na dan? Večine teh se niti ne zavedamo.

Vse to zahteva neprenehno aktivnost našega telesa in uma, stalen stres, ki ga nismo navajeni prekiniti. A to je le navada, ki jo zavedno ali tudi nezavedno negujemo.

Meditacija vam bo pomagala spremeniti to navado. Z meditacijo boste vsaj za kratek čas prekinili svojo aktivnost in tako omogočili sebi in telesu, da se sprosti.

Z učenjem sproščanja  se bo postopno začelo graditi veliko pozitivnega. Telo si bo lahko odpočilo, sprostilo stres in se zdravilo. Med vrvežem vsakdanjih misli in čustev boste začeli zaznavati tudi svojo mirno notranjost, svoje bistvo, in se ga sčasoma naučili čutiti ne glede na to, kaj se bo dogajalo okrog vas, v vašem življenju. Večkrat, ko se boste s pomočjo meditacije povezali z mirom in tišino v sebi, »močnejši« del vas bo to postal. Pomirjenost se bo začela prenašati v vse pore vašega življenja.

Predvsem pa večkrat, ko se boste s pomočjo meditacije povezali s sabo, lažje boste prišli v stik s svojimi resničnimi željami, potrebami…in jih (se) tako tudi udejanjili v svojem življenju.