Že več kot desetletje je odkar sem se prvič srečala z meditacijo. Takrat me je življenje pripeljalo do točke, ko sem imela občutek, da se na nič in na nikogar ne morem več nasloniti. Tak je bil vsaj občutek. Jaz, sama, na nikogar se ne morem nasloniti, nihče me zares ne razume. Počutila sem se čudno, postala sem anksiozna, čutila sem razne strahove, nisem vedela kaj se z mano kar naenkrat dogaja.

Takrat zunaj mene ni ostalo nič več trdnega, nič več zanesljivega, varnega, sprejemajočega- in čas je bil, da to poiščem v sebi. Začela sem se spraševati o sebi in o svoji vlogi v življenju- kdo sem, kaj zares čutim, zakaj sebe in svet doživljam kot ga, kaj si v resnici želim in tako naprej. Da bi se počutila bolje, sem poskusila tudi z meditacijo. Dan za dnem. Najprej sem v njej iskala mir, našla pa sem veliko več.

Ko človek stopi na to pot, na pot vase, odkrije res neverjetne stvar. To morate izkusiti sami.

Meditacija je postala moja redna sprostitev in predvsem čas, ki sem ga začela vsakodnevno preživljati sama s sabo. Začela sem se poglabljati tudi v različne tehnike (samo)zdravljenja in jih vztrajno preizkušati na sebi.

Obiskala sem mnogo delavnic in predelala veliko literature. Med drugim sem opravila tudi tečaj EFT in opravila licenco za zdravljenje z metodo Matrix Reimprinting (med zadnjimi sem se imela priložnost učiti tudi od same so- ustanoviteljice metode Sashe Allenby). Kasneje sem spoznala pomen psihoterapije in nujnost dela na tej ravni ter zaključila osnovno stopnjo iz smeri Realitetna terapija.

Predvsem pa sem vse vedno redno preizkušala in prakticirala sama. In vse vedno tudi dala pod vprašaj. Le tako lahko pridemo do lastnih spoznanj in prepoznamo tudi mnoge napake na tej poti. Najboljši nasvet, ki ga lahko (pre)dam je, da se stvari nikoli ne lotite le z glavo, ampak jih tudi preizkusite – le tako jih boste lahko v resnici spoznali. Tega sem se vedno držala in si zato zaupam.

Skozi čas pa vedno znova odkrivam to preprosto modrost – da se nikjer drugje kot v nas samih, skrivajo vsi odgovori in vse kar iščemo. S tem vedno bolj razumem tudi dragulj meditacijske prakse.

In da ne bo kdo mislil, da življenje ne ostane to kar je – z vzponi in padci (le kako bi drugače izkušali ta čudoviti, komplicirani svet in sebe v njem) – vendar vam povem, da nanj lahko pogledamo z novimi očmi, z novo globino.

Ker mnogi stopate na pot samoodkrivanja, sem oblikovala ta meditacijski program, da vam bo na tej poti pomagal. S programom sem želela narediti meditacijo enostavno in prijetno (vem, da je na začetku lahko težavna in zato marsikdo obupa) – meditacije so zastavljene tako, da prefinjeno zaposlijo vaš um in vam pomagajo do globlje sprostitve. Vključujejo usmeritve, s katerimi se boste ognili nepotrebnim napakam pri izvajanju meditacije. Obenem vam preko kratkih uvodov predam veliko meditacijskih konceptov in praks, za razumevanje katerih sem potrebovala več let, vam pa jih predam na enostaven način, podprte z vajami, da boste razvili lastno razumevanje.

Moja pot samoodkrivanja se nadaljuje in zdaj tudi vem, da je to pot, ki se v resnici ne konča.
Upam, da bo program spodbudil tudi vas, da stopite na svojo in začnete odkrivati kdo v resnici ste.

<3 Daška