Pred osmimi leti sem se prvič srečala z meditacijo. Takrat me je življenje pripeljalo do točke, ko sem imela občutek, da se na nič in na nikogar ne morem več nasloniti. Za sabo sem imela težko izkušnjo v službi, ki se je končala z odpovedjo in zdelo se mi je, da me niti ena oseba na tem svetu več zares ne razume in podpira. Tak je bil vsaj občutek. Jaz, sama, na nikogar se ne morem nasloniti, nihče me zares ne razume. Počutila sem se čudno, postala sem anksiozna, depresivnega počutja, noč in dan sem imela povišan srčni utrip, čustila sem strahove, nisem vedela kaj se z mano dogaja.

Ko pogledam nazaj, se sedaj samo zahvalim.

Takrat zunaj mene ni ostalo nič več trdnega, zanesljivega, varnega, sprejemajočega- in čas je bil, da to poiščem v sebi. Začela sem se sprešaveti o sebi in svoji vlogi v življenju- kdo sem, zakaj sebe in svet doživljam kot ga, kaj si v resnici želim in tako naprej. Da bi se počutila bolje, sem začela z meditacijo. Dan za dnem. Najprej sem v njej iskala mir, našla pa sem veliko več.

Ko človek stopi na to pot, na pot vase, odkrije res neverjetne stvar. To morate izkusiti sami.

Meditacija je takrat postala moja redna sprostitev oz. čas, ki sem ga začela preživljati sama s sabo. Začela sem se učiti tudi različnih tehnik (samo)zdravljenja in jih vztrajno preizkušati na sebi. S pomočjo meditacije in nekaterih tehnik sem odpravila anksioznost in po nekaj mesecih končno svobodno in veselo zadihala.

Na svoji poti sem se najprej srečala s svetom energij. Zaključila sem tretjo stopnjo pranoterpije in se ji spovečala tri leta. Še bolj pa me je pritegnila energetska psihologija; udeležila sem se tečajev EFT in opravila licenco za zdravljenje z metodo Matrix Reimprinting (med zadnjimi sem se imela priložnost učiti tudi od same so- ustanoviteljice metode Sashe Allenby). Sedaj sem tudi študentka smeri psihoterapije imenovane realitetna terapija.

Obiskala sem mnogo drugih delavnic in predelala veliko literature. Predvsem pa sem vse preizkusila, izkusila sama. Najboljši nasvet, ki ga lahko (pre)dam je, da se stvari nikoli ne lotite le z glavo, ampak jih tudi preizkusite – le tako jih boste v resnici spoznali. Tega sem se vedno držala in tako lahko z gotovostjo delim svoje znanje.

Vendar povem vam – vedno bolj odkrivam resnico, da se nikjer drugje kot v nas samih, skrivajo vsi odgovori in vse kar iščemo v življenju. S tem vedno bolj razumem tudi dragulj meditacijske prakse.

In da ne bo kdo mislil, da življenje ne ostane to kar je- z vzponi in padci (le kako bi drugače izkušali ta čudoviti, komplicirani svet in sebe v njem)- vendar vam povem, da nanj pogledamo s čisto novimi očmi.

Moja strast do samoodkrivanja se nadaljuje. In ker dobro vem kaj pomeni odkriti SEBE, sem želela to deliti tudi s svetom.

Tako sem oblikovala ta enostaven meditacijski program, v katerem pa predajam bogato vsebino več let študija in samoodkrivanja. Ta program ni nastal naključno, ampak se je porodil sam, prav med mojo meditacijo. Vedela sem kaj moram narediti in napisati. Za vas.

Upam, da vam bo program prinesel lastno in prijetno izkušnjo meditiranja in vas navdušil, da nadaljujete s svojo lastno potjo samoodkrivanja.

Odkrijte svoj mir in moč. Odkrijte kdo ste.

<3 Daška