was successfully added to your cart.

Živim Meditacijo

UMETNOST SAMOLJUBEZNI

By 16. 4. 2018 No Comments

SAMOLJUBEZEN JE PRAVA UMETNOST.

Veliko govorim o samoljubezni in samosprejemanju, ker je tudi v moji izkušnji to temelj h kateremu se moramo vedno znova vrniti. Vedno znova vstopimo v iluzije, programe. Vedno znova moramo odkriti mejo med temi programi in našo pravo bitjo. In obenem moramo to mejo potem podreti, pozdraviti prepad in uvideti svojo božanskost v vsem kar je.

Obenem programe, iluzije podiramo…obenem pa jih moramo vzljubiti, sprejeti take kot so. Precej frustrirajoče:)

Nesprejemanje sebe je vzklilo že v našem otroštvu. Kot otroci smo šli čez taka in drugačna razočaranja, neuslišanost, bolečine…in skozi to je v nas nastal naš “notranji otrok”. Notranji otrok nosi naša neuslišana hrepenenja (in bolečino povezano s tem), ki jih je utišal z raznimi negativnimi prepričanji o sebi. “Ah, saj sem sam kriv, zakaj pa se tako obnašam”…si je prigovarjal otrok v nas, da je skril svojo pravo bolečino. In to počne še danes.
Notranji otrok še vedno čaka, da uslišimo njegove želje, jih sprejmemo in pozdravimo. Čeprav nam obenem tako vztrajno prigovarja, zakaj si tega še vedno ne zasluži(mo). Njegove goreče želje so tako velikokrat v (navideznem) konfliktu z nami oz. ob njih ponavadi občutimo veliko bolečino. Tako se jim ogibamo in raje poslušamo ta negativen notranji glas, ki nas pregovarja “ah pusti to, kaj ti mar…sam si kriv…ne bodi tako zahteven…kdo pa te bo maral, če boš tak”…in podobno.
Uslišati želje notranjega otroka in jih uskladiti s svetom in s sabo tukaj in zdaj…to je prava umetnost in zahteva svoj čas in ogromno sprejemanja in samoljubezni. To nas naš notranji otrok pravzaprav tudi uči.
Ta proces je edinstven za vsakega od nas, kar gotovo drži pa je, da moramo tem željam prisluhniti. Ne govorite notranjemu otroku, da je zahteven, da mora biti bolj skromen, da naj se že vzame v roke, da je nadležen in podobno. Saj on je v resnici vi in njegove želje so v resnici vaše želje. Ko zanikujete njega, zanikujete sebe. Željam morate prisluhniti…in poiskati morate pravi način, da jih uresničite. Vendar se ne preganjajte, prvi in najbolj pogumen korak je, da tem željam samo prisluhnete. Da jim date prostor, da jih resno poslušate in ovijete s svojo ljubeznijo, ne glede na to kakšne so. V vsaki želji, naj deluje še tako zahtevna in otročja, se skriva čista želja vašega bitja. In ta vas bo osvobodila.

Drug izziv sprejemanja sebe pa pride prav z našo osebno rastjo. Bolj ko se poglabljamo vase, bolj se zavedamo lastnih pomankljivosti in vedno bolj se zavedamo, da si sami krojimo svoje življenje in počutje. In bolj ko rastemo, v večje globine se širimo tako spodaj kot zgoraj. Tako prihajamo v stik z vedno večjimi bolečinami, programi, čustvenimi in mentalnimi usedlinami, pričakovanji in neuresničenimi željami…na drugi strani pa se nam zdijo vedno manj pomembne. Na eni strani smo človek, ki v sebi nosi strah, jezo, neizražene občutke, goreče želje in na drugi strani duhovno bitje, ki ve, da je vse ok, da ljubi in ne nosi nobenih zamer in pričakovanj. Prepad se zdi vedno večji…vendar moramo vedno znova poiskati samoljubezen, ki nam pomaga, da ga premostimo in v tej svoji (navidezni) dvojnosti odkrijemo svojo božansko enost.

Samoljubezen je res prava umetnost. V njej se nenehno razvijamo in urimo. To je proces skozi katerega gremo vedno znova. Vstopimo v novo globino, usedlino…in v njej s pomočjo samoljubezni poiščemo zametek svojega bistva in jo osvetlimo.

Ni vedno lahko, vendar bomo vedno znova uspeli. Le pozabiti ne smemo, da moramo ljubiti vse kar smo. Vedno.
Vzljubiti moramo tako sebe kot človeka, kot sebe kot duhovno bitje. Vzljubiti moramo vse svoje misli, občutke, želje…vse kar gre skozi nas in se skozi nas izraža v tem svetu. Sprejeti moramo tako bolečino kot ljubezen. Sprejeti moramo, da smo oboje ustvarili.

Sprejeti moramo sebe kot stvarnika in tako sprejeti in vzljubiti vse kar ustvarimo. Tako uvidimo, da ni napak in tako lahko uvidimo svojo popolnost.

IMEJTE SE RADI. STE POPOLNI. VREDNI LJUBEZNI TOČNO TAKI KOT STE ŽE SEDAJ. TO GOTOVO VEM.

<3

www.zivimmeditacijo.si